September 2025
En af Danmarks mest anerkendte kokke, Yves Le Lay, har kastet sin kærlighed på Odense – og nu er han klar til at åbne dørene til en ny restaurant midt i byens centrum sammen med Bargroup og partner Per Hallundbæk. Med erfaring fra toprestauranter både i Danmark og udlandet er ambitionen at skabe en gastronomisk oplevelse i absolut topklasse.
”Jeg har fået den unikke mulighed at åbne en ny restaurant i Odense – sammen med min tidligere læremester og gode ven Per Hallundbæk. Odense er en by, som jeg holder enormt meget af, og glæder mig til at leve og kreere i. Jeg tror på, at Odense mangler et køkken som mit, og at Odense er den luftforandring, jeg har brug for,’’ fortæller Yves Le Lay, der efter flere år i København nu flytter til Fyn.
Restauranten får adresse på Vestergade 5, hvor Restaurant Bacchus de seneste fem år har haft til huse. Her afslutter Stéphane og teamet en æra, der har budt på mange mindeværdige oplevelser:
”Vi har haft 10 gode år med Bacchus, heraf 5 fantastiske år på adressen i Vestergade. Nu er tiden kommet til nye eventyr, og jeg overlader med glæde lokalerne til Per, Bargroup Food og deres nye partner. Jeg ser frem til at følge med i, hvad den nye restaurant kommer til at byde på. For mit eget vedkommende har jeg et nyt projekt på bedding, som jeg glæder mig til at præsentere inden for kort tid,’’ udtaler Stéphane, ejer af Bacchus.
Yves Le Lay åbner restauranten i partnerskab med Per Hallundbæk og Bargroup Food. Per Hallundbæk har i mange år været Yves’ læremester – blandt andet under deres fælles tid på Falsled Kro – og deres samarbejde bygger på både stærkt venskab og fælles passion for gastronomi.
”Det er ikke kun mig, der er heldig at få en god ven tilbage på Fyn – byen kan helt sikkert også glæde sig til de madoplevelser, Yves har i ærmet til os. Vi har jo samme grundfilosofi for god mad, råvarer og værtskab, så jeg glæder mig enormt meget til at være Yves sparringspartner og hjælpende hånd i køkkenet,’’ siger Per Hallundbæk, gastronomisk chef og partner i Bargroup Food.
Også Bargroup Food’s direktør, Bjørn Hentze, ser frem til samarbejdet:
”Det her er et helt særligt projekt, som vi er utroligt stolte over at være en del af. At få lov til at starte noget nyt sammen med Yves er en kæmpe fornøjelse, og vi kan næsten ikke vente med at slå dørene op og byde gæsterne velkommen til en restaurant, som forhåbentlig kan tilføre noget nyt og spændende til den stærke og allerede blomstrende restaurantscene i Odense.”
Hvad, den nye restaurant præcist vil byde på, afsløres først senere – men én ting er sikkert: Bacchus lukker, og til november åbner en ny restaurant på Vestergade 5 med Yves Le Lay i spidsen.
November 2023
“Igennem årerne har relationen mellem os og Royal Unibrew vokset sig tættere og stærkere. Det skyldes ikke mindst kompetente folk som bl.a. Distrikchef Mads Væver Andersen og Regional Salgschef Claus Wolff Lumby. Derfor er det os en stor glæde, at vi kan fortsætte det strategiske samarbejde endnu 5 år, som vil komme alle vores restaurationer og gæster til gode,” siger en af direktørerne i Bargroup, Bjørn Hentze.
Den forlængede aftale betyder, vi tager min. 5 år mere i samarbejdet. Vi glæder os til fortsat at skabe værdi og oplevelser for vores gæster.
September 2023
I hjertet af Odense ligger Café Skt. Gertruds, hvilket den har gjort i 37 år. Cafeen har i den tid kun skiftet ejer én gang, men efter 17 år med Mark Beetson ved roret, er tiden nu til en ny ejer af den Odense-berømte perle.
“Lad os mødes på Gertruds” er en vending, der ofte bliver hørt blandt odenseanere, fra den tidlige morgenstund til de sene nattetimer. Dette vil der bestemt ikke blive lavet om på, selvom den snart tidligere ejer Mark Beetson har solgt Café Skt. Gertruds. Fra d. 1/10 vil det nemlig være restaurationsvirksomheden Bargroup i partnerskab med Per Hallundbæk, der overtager ejerskabet:
”Det er med den dybeste respekt og ydmyghed, vi ser frem til at overtage Gertruds. Vi ønsker at værne om konceptet og alle de gode ting, gæsterne kender cafeen for,” fortæller Per Hallundbæk.
Per har med mere end 30 år som kok og tidligere køkkenchef på Falsled Kro en solid baggrund som gastronomisk kreatør. Per Hallundbæk har en stor passion og forkærlighed for det franske køkken, så at træde ind i partnerskabet som medejer af Gertruds, der er inspireret af den franske Café-Brasserie kultur.
Mark Beetson har ejet og drevet Gertruds i 17 år men har nu valgt, at tiden er inde til at prøve noget nyt: ”Jeg har været i branchen stort set hele mit liv, så hvis jeg skal nå at prøve kræfter med noget andet, så skal det være nu,” fortæller Mark, ”Gertruds har været en stor del af mit liv i mange år, men nu hvor jeg snart skal have mit første barnebarn synes jeg også, tidspunktet er helt rigtigt til generelt at prøve noget nyt.”
Mark løfter endnu ikke sløret for, hvad fremtiden eller bringer, men han er helt tryg ved at overlade Gertruds til de nye ejere, da han ikke er i tvivl om, de kan drive forretningen videre på samme gode måde, han har gjort i så mange år.
”Vi glæder os helt vildt til at fortsætte med at give gæsterne de gode oplevelser, de kender i dag,” forsikrer direktør i Bargroup Bjørn Hentze, ”Gertruds tilbyder intim, hyggelig og afslappet stemning i midten af Odense med lækker mad på menuen og gode drikkevarer. Alt sammen noget, vi i Bargroup i den grad elsker at kunne tilbyde vores gæster.”
”Vi sætter en kæmpe ære i altid at kunne give gæsterne de bedste oplevelser, og vi skal bestemt ikke gå på kompromis med noget, når vi får nøglerne til Gertruds,” fortæller Amanda Kuczynski, der er driftschef i Bargroup Food. Amanda er bl.a. kendt fra Klosterkroen, hvor hun i mange år har været ’Kromutter’, og hun vil helt sikkert stadig være at finde i den populære restaurant med dansk mad i Lille Gråbrødrestræde.
”I mit arbejde som driftschef er det yderst vigtigt, at jeg hele tiden ved, hvad der rør sig ude i vores restauranter. Derfor vil gæster helt sikkert stadig møde mig fra tid til anden, når de besøger os.”
Bargroup har for nyligt foretaget en organisationsændring og opdelt forretningen således, at der i dag er oprettet Bargroup Food. Klosterkroen, Hallundbæks og G.A.S.A. er de tre steder, der i dag hører under Bargroup Food og 1/10 tilføjes Café Skt. Gertruds til familien. Bargroup Food er med Bjørn Hentze som direktør, Per Hallundbæk som gastronomisk chef og Amanda Kuczynski som driftschef mere end klar til at få overrakt nøglerne til Skt. Gertruds 1/10.
Fra 1/7-2023 har vi valgt at sætte endnu større fokus på vores spisesteder Klosterkroen, G.A.S.A. og Hallundbæks. Dette har vi gjort ved at foretage en organisationsændring, der giver mulighed for at drive stederne mere samlet med de fordele, der opstår ved dette.
Bargroup’s direktion bestående af Gregers Schmidt, Martin Bødker og Bjørn Hentze har i tæt partnerskab med Per Hallundbæk vi oprettet Bargroup Food, der fremover vil have ansvaret for vores spisesteder og madkoncepter. Per har med mere end 30 år som kok og tidligere køkkenchef på Falsled Kro en solid baggrund som gastronomisk kreatør og er derfor et kæmpe aktiv i den nye ledelse af Bargroup Food.
Den daglige ledelse af Bargroup Food vil være med Bjørn Hentze som direktør, Per Hallundbæk som Gastronomisk chef og så med en gammel kending ombord som driftschef:
”Vi er rigtig glade for at Amanda har sagt ja til at være med på den videre rejse og jeg er sikker på, at det kommer til at gavne hele koncernen med tiden,” siger Bjørn Hentze.
Bargroup har nemlig valgt at tilbyde den nyoprettede stilling i ledelsesteamet ved Bargroup Food til Amanda Kuczynski. Amanda er i dag 37 år og har siden 2015 været en del af Bargroup, hvor hun i mange år har været ’Kromutter’ på Klosterkroen. Amanda har været med til at starte, udvikle og etablere Klosterkroen til det, den er i dag: En hyggelig odenseansk restaurant med fokus på dansk mad, charme og sjæl.
Amanda har de sidste 19 år af sit liv haft stort set alle kasketter i restaurationsbranchen i Odense. Hun har været alt fra entré- og gaderobepige til bartender og værtinde, og de sidste 11 år, restaurantchef.
Hun har i Bargroup både været en del af rejsen på Klosterkroen men også senest G.A.S.A. og Hallundbæks. Det er derfor helt naturligt, at hun selvfølgelig skulle tilbydes en plads i ledelsen af Bargroup Food. Selv siger Amanda også, at:
”Jeg er meget privilegeret med mit arbejde, som for mange år siden blot startede som en hobby ved siden af mine studier – jeg sætter absolut en ære i at kunne være med til at sætte mit præg, være med til at udvikle og vigtigst: At skabe de bedste rammer for personale og oplevelser for gæsterne.”
Selvom Amanda har haft mange kasketter, så er det i den grad ledelse, hun brænder for. Og hun lover også, at du som gæst stadig kan se Amanda ude i Bargroup’s restauranter, for der forsvinder hun ikke fra:
”Jeg tror simpelthen ikke på, man kan råde, lede og vejlede uden selv at være en del af det og have stået der.”
Derfor er det vigtigt for Amanda at være synlig og nærværende for personalet ude på spisestederne. Hun ønsker at være en leder, der gør en forskel på flere parametre og går forrest. Dette vil i vores overbevisning også være med til at gøre en forskel for gæsteoplevelsen.
Rollefordelingen i Bargroup Food er klar og afdelingen er ved at tage form. Med Bjørn Hentze som direktør, Per Hallundbæk som ansvarlig for mad og køkken samt Amanda Kuczynski som ansvarlig for restaurant og gæsteoplevelsen i front, er strategien lagt og holdet er mere end klar til at komme helt i gang med det nye setup.